Vegan rajčatová omáčka s cizrnou a bulgurem

24.01.2023

Rychlý a výborný recept s cizrnou a bulgurem. Bulgur můžete také nahradit např. rýží nebo těstovinami. ♥


Přibližné nutriční hodnoty (1 porce) - 370 kcal, sacharidy 62 g, bílkoviny 16 g, tuky 6 g, vláknina 10 g

Suroviny

  • bulgur 40 g
  • cizrna (předvařenou nebo z plechovky) 50 g
  • rajčata z plechovky (můžete použít i klasické) 100 g
  • rostlinná smetana (použila jsem rýžovou) 30 ml
  • cibule (menší půlka cibule - 40 g)
  • česnek (asi dva stroužky - 4 g)
  • olivový olej

koření:

  • špetka kajenského pepře/chilli
  • půlka čajové lžičky červené papriky
  • sůl


Postup

  1. Bulgur dejte vařit v osolené vodě a začněte krájet cibuli na malé kostičky.
  2. Na trošce olivového oleje cibuli orestujte - cca 2 minuty, přidejte prolisovaný česnek a další 2 minuty orestujte.
  3. Přidejte kajenský pepř, červenou papriku, cizrnu a promíchejte. Poté přidejte krájená rajčata a chvíli provařte - cca 5 minut.
  4. Přidejte rostlinnou smetanu a ještě pár minut provařte. Omáčku ještě osolte podle chuti a podávajte s uvařeným bulgurem.


Sdílet recept na Facebooku:

© 2022 Květák.cz • Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.