Vegan rajčatová omáčka s cizrnou a bulgurem
24.01.2023
Rychlý a výborný recept s cizrnou a bulgurem. Bulgur můžete také nahradit např. rýží nebo těstovinami. ♥
Přibližné nutriční hodnoty (1 porce) - 370 kcal, sacharidy 62 g, bílkoviny 16 g, tuky 6 g, vláknina 10 g
Suroviny
- bulgur 40 g
- cizrna (předvařenou nebo z plechovky) 50 g
- rajčata z plechovky (můžete použít i klasické) 100 g
- rostlinná smetana (použila jsem rýžovou) 30 ml
- cibule (menší půlka cibule - 40 g)
- česnek (asi dva stroužky - 4 g)
- olivový olej
koření:
- špetka kajenského pepře/chilli
- půlka čajové lžičky červené papriky
- sůl
Postup
- Bulgur dejte vařit v osolené vodě a začněte krájet cibuli na malé kostičky.
- Na trošce olivového oleje cibuli orestujte - cca 2 minuty, přidejte prolisovaný česnek a další 2 minuty orestujte.
- Přidejte kajenský pepř, červenou papriku, cizrnu a promíchejte. Poté přidejte krájená rajčata a chvíli provařte - cca 5 minut.
- Přidejte rostlinnou smetanu a ještě pár minut provařte. Omáčku ještě osolte podle chuti a podávajte s uvařeným bulgurem.

Sdílet recept na Facebooku: