Pizza bez droždí a kynutí - vhodné pro vegany
26.01.2023
Rychlá pizza bez kynutí, která je naprosto vynikající! ♥
Suroviny (na těsto)
- hladká mouka (můžete dát i např. špaldovou) - 175 g
- sůl - 1/4 lžičky
- olivový olej - 1 lžíce
- voda - 125 ml
- cukr - 1/2 lžičky
- kypřící prášek do pečiva . 1/4 sáčku
Suroviny (na vrch těsta)
Zde jsou suroviny, které se na pizzu hodí. Dejte si však podle toho, co máte doma nebo podle chuti. :) Dá se dát opravdu cokoliv. Dá se přidat i např. nastrouhané tofu.
- pasírovaná rajčata - 75 ml
- česnek - 1 stroužek
- oregano - 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
- sýr (např. mozzarella)
- cibule
- kukuřice
- bazalka, špenát,...
Postup
- Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Smícháme vodu, olej, sůl, kypřící prášek. Těsto rukama asi 5 minut propracujeme a poté přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odpočívat.
- Pasírovaná rajčata ochutíme česnekem, oreganem, solí a pepřem. Místo pasírovaných rajčat lze použít i kečup, protlak s trochou vody nebo drcená rajčata z plechovky. Připravíme si ještě zeleninu a další suroviny, které na pizzu chceme dát.
- Na plech si dáme pečící papír a namočíme si ruce (můžeme i trochu naolejovat). Těsto rozetřeme tak, aby bylo tenké.
- Těsto potřeme rajčatovou směsí a obložíme dle chuti. Poté už jen vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-15 minut dozlatova. Dobrou chuť!
